Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • MODERNIZACE VYBAVENÍ ŠKOLNÍ DÍLNY

    • 13. 06 2020
MODERNIZACE VYBAVENÍ ŠKOLNÍ DÍLNY

V rámci programu MaS05-19 "Podpora vybavení dílen v základních školách“ jsme v září 2019 podali žádost o poskytnutí dotace z Fondu Zlínského kraje. Naše žádost byla schválena a od Zlínského kraje jsme získali na realizaci projektu „Modernizace vybavení školních dílen“  dotaci ve výši 70 000 Kč z plánovaného rozpočtu 100 000 Kč. Zbývajících 30 000 Kč poskytla obec Bánov.

Učebnu dílen jsme částečně rekonstruovali před 4 lety, kdy jsme pořídili nové pracovní stoly, regály a nejpotřebnější nářadí. Nadále jsme se však potýkali s nedostatečným vybavením dílny nástroji pro všechny žáky. Proto jsme se zapojili do tohoto projektu a získanou dotaci využili k vybavení 18 žákovských pracovišť pilkami, pilníky, rašplemi, kladivy, hoblíky, kleštěmi, akušroubováky, akuvrtačkami, přímočarými pilami a jinými věcmi. Dodavatelem nářadí a pomůcek bylo výrobní družstvo KOVO z Veverské Bitýšky.

Modernizací dílny se zvýší kvalita výuky a věříme, že technické práce se stanou atraktivnějším předmětem, který v budoucnu ovlivní uplatnění našich žáků na trhu práce.

I přes neočekávané uzavření škol proběhly na ZŠ Bánov v prvním červnovém týdnu dva projektové dny, kterých se zúčastnilo jedenáct žáků pátého ročníku. Žáci si mohli vyzkoušet práci s různým nářadím a pomůckami, které se v dílně používají. Pracovali s pilkami, pilníky, rašplemi, ale také i s ručními vrtačkami, elektrickými pilkami, vypalovací stanicí, atd. Nejenže si ověřili, jak zvládají základní dovednosti při obrábění dřeva, ale také získali nové poznatky. Vytvořili pěkné výrobky - dřevěné domino, hrací kostky, závěsy z překližky a malé městečko. Práce žáky velmi bavila. Do práce se pustili s velkým nadšením a pílí. Za odvedené výkony, odhodlání, spolupráci a pečlivost patří páťákům pochvala a poděkování.

Fotografie si můžete prohlédnout zde: http://zsbanov.cz/fotogalerie/1046/dilna                                                                              

                                                                                                                                                                                                                   Vyučující pracovních činností