Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • JAKUB z naší školy získal DRUHÉ MÍSTO

    • 29. 03 2021
JAKUB z naší školy získal DRUHÉ MÍSTO
JAKUB z naší školy získal DRUHÉ MÍSTO
v OKRESNÍM KOLE OLYMPIÁDY V ANGLICKÉM JAZYCE
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ve středu 24. března proběhlo online okresní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěž byla realizována v několika kategoriích jak pro mladší žáky (žáci 6. a 7. ročníků), tak i pro ty starší (žáci 8. a 9. ročníků), ve které měla naše škola zastoupení díky Jakubovi.
Bylo velmi milým překvapením, že i když se žáci v současné době musí vzdělávat distančně, projevilo množství škol zájem se této soutěže účastnit. V Kubově kategorii ho čekalo 22 soupeřů a soupeřek.
Celá soutěž probíhala přes Google Meet a Zoom. Jakub musel během 45 minut vypracovat test, který měl u soutěžících ověřit jejich slovní zásobu, čtení s porozuměním a gramatiku. Poté následoval krátký pohovor s rodilým mluvčím a rozhovor na různá témata s vylosovaným spolusoutěžícím. Zde se hodnotila jazyková pohotovost, kreativita, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatická správnost.
Díky svým vynikajícím mluvním dovednostem a výbornému výsledku z testu se Jakub umístil na 2. místě a pouhý 1 bod ho dělil od místa 1.
K tomuto mimořádnému výkonu mu
gratulujeme

a přejeme mu hodně zdaru nejenom v anglickém jazyce, ale především u přijímacích zkoušek na střední školu, které ho již brzy čekají.
Mgr. Petra Kočendová, vyučující AJ