Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • PLACKY PRO UKRAJINU

    • 07. 04 2022
PLACKY PRO UKRAJINU

PLACKY PRO UKRAJINU VYNESLY 20 260 Kč

ZŠ Bánov | 28. 3. - 1. 4. 2022

- - - - - - - - - - - - - - - -

Vážení rodiče, milí žáci, jak už jsme informovali dříve, v minulém týdnu jsme ve škole uspořádali sbírku na pomoc Ukrajině. Vše začalo už před několika týdny, kdy jsme cítili potřebu přispět pomocí válkou zasažené Ukrajině. Postupně jsme procházeli nápady, jaká forma pomoci by byla vhodná a nakonec zvítězil návrh uspořádat sbírku. Zároveň jsme chtěli, aby žáci přispěli i svojí fantazií a kreativitou, tak jsme je nechali navrhnout motiv placky, kterou každý, kdo přispěje, dostane jako poděkování za příspěvek. Krásných motivů byla celá řada. Několik jsme vybrali a přikládáme.

Po vytištění a zalisování placek přišlo pondělí 28. 3. 2022 a s ním začátek týdenní sbírky. Už od začátku, když jsme se členy žákovského parlamentu obcházeli třídy, byl o placky a možnost přispět velký zájem. Během týdne se vyprodaly úplně všechny vyrobené placky (a že jich bylo skoro 200) a vybralo se neuvěřitelných 20 260,- Kč.

Všem, kdo přispěli finančně, pomocí i dobrým nápadem patří velké díky. Je skvělé vidět, že si dokážeme něco odepřít a pomoci tím jiným. Vybrané peníze pošleme na účet společnosti Člověk v tísni, která zajišťuje pomoc pro Ukrajinu. Ještě jednou děkuji všem a přeji hezké jarní dny.

Radek Masař, učitel a mentor školního žákovského parlamentu