Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • ŠKOLNÍ PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023

    • 13. 01 2023
ŠKOLNÍ PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023

ŠKOLNÍ PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023 🇨🇿
ZŠ Bánov | 13. ledna 2023
garanti: Žákovský parlament ZŠ Bánov a Mgr. Marie Gajdůšková, Mgr. Radek Masař a Mgr. Vlastimil Ondra
- - - - - - - - - - -
Byla radost pozorovat žáky, jak se po zazvonění na přestávku hrnou ze všech schodišť a chodeb se žákovskou knížkou v ruce do volební místnosti. Žákovskou totiž museli mít a předložit ji volební komisi namísto občanského průkazu. Ti si voliče označili v seznamu žáků 5. - 9. tříd, vydali mu volební lístek a mohl ho jít vyplnit a vhodit do urny.
Volili jsme během tří přestávek. Na tu svačinovou dorazil pan redaktor Roman Verner z ČRo Zlín a pan redaktor Josef Kvasnička z České televize.
V rozhlase to bude vysíláno v 15:08 (ČRo Zlín a ČRo Brno). V televizi v 18:00 v regionálních zprávách ČT Brno a možná i večer v Událostech.
A jak volby dopadly? Myslím, že to není až tak podstatné, ale výsledky přesto zveřejňujeme. Jsou dopsány do mustru našeho hlasovacího lístku a zamíchány někde mezi ostatní fotky.
Děkuji organizátorům z řad žáků i učitelů. Kolegům, že s žáky o volbách mluvili. Žákům, že přišli a volili. Volilo celkem 127 žáků ze 158 možných, což je účast 80,4%.
A jak řekl kolega, středoškolský kantor Marcel Mahdal: Škola má být apolitická, nemá vnucovat názory nebo ideologie. Má ale už ze zákona vést k demokratickému uvažování, politickým hodnotám, toleranci, vzájemné úctě, respektu, názorové snášenlivosti, solidaritě a důstojnosti všech lidí.
fota a text: Vlastimil Ondra