Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • TEEPEE

    • 18. 04 2023
TEEPEE
TEEPEE
začínáme
ZŠ Bánov, školní zahrada
18. 4. 2023
- - - - - - - - -
Dostali jsme návrh, jestli nechceme jako deváťáci vytvořit nějakou naši vlastní práci, kterou si sami vymyslíme, navrhneme a poté zrealizujeme. Tato práce by měla být k užití pro mladší žáky naší školy. Obě třídy vytvořily několik návrhů, z nichž jsme nakonec jeden vybrali a rozhodli se ho zrealizovat. Vyhrál projekt, ve kterém budeme stavět dvě teepee, určené pro žáky 1. stupně, asi hlavně pro vyžítí družiny.
Vytvořili jsme několik prezentací, ve kterých jsme popisovali postup stavby teepee, abychom měli plán stavby a mohli začít.
Teepee stavíme z přírodních materiálů. Hlavním materiálem jsou vrbové proutky, které jsme si obstarali ve Výzkumném ústavu Kunovice. To nám ušetřilo spoustu práce a za to jsme jim vděční. Našeho pana starostu jsme požádali o převoz proutků z Kunovic na školní zahradu. Rád vyhověl, za což mu moc děkujeme.
Nyní po přijímačkách nám již nic nestojí v cestě a můžeme začít s realizací stavby. Už máme vykopané základy a začínáme proplétat proutky. Ještě jednou všem děkujeme za ochotu a pomoc při stavbě teepee.
text: žákyně 9. A
fota: Nela Mahdalová 9. B