Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • PCR TESTOVÁNÍ | úterý 8. 6. 2021

    • 07. 06 2021
PCR TESTOVÁNÍ | úterý 8. 6. 2021

Vážení rodiče,

milí žáci,

v úterý 8. 6. 2021 proběhne PCR testování žáků a zaměstnanců ZŠ Bánov - mimo osob po prodělaném onemocnění v ochranné lhůtě 180 dní.

1) Žáci přijdou před školu mezi 7.20 a 7.45 podle rozpisu níže (kromě žáků 5. A a dalších, kteří budou ještě v karanténě a žáků, kteří prodělali onemocnění v ochranné lhůtě 180 dní). Před školou (dodržujte, prosím, rozestupy) si je vyzvednou třídní učitelé, odvedou do tříd a žáci se otestují. Předpokládáme, že odběr vzorků by neměl trvat déle jak do 8:30. Po odběru vzorků žáci odejdou domů. Prosíme rodiče přespolních žáků, aby pořešili dopravu svých dětí domů. Není žádoucí, aby žáci zůstávali ve společném kontaktu déle, než je nezbytně nutné. Výsledky obdrží rodiče formou SMS během odpoledne. Žáci 5. A a jednotlivci, kteří jsou ještě nyní v karanténě, nastoupí do školy v pátek a budou také otestováni.

2) Při instruktáži jsme se dověděli od pracovníků laboratoře, že žáci se mají napít a najíst ráno doma (je důležité, aby to udělali, aby měli dostatek slin). Pak už asi 20 minut před testem se jíst ani pít nemá!


Testování se účastní všichni žáci i zaměstnanci - mimo osob po prodělaném onemocnění v ochranné lhůtě 180 dní. Tzn. i osoby po očkování.

Tento monitoring je nezbytný pro verifikaci reálného stavu počtu onemocnění.

Omlouvám se za způsobené komplikace.

 

V Bánově dne 7. 6. 2021

Mgr. Jiří Suchý, ředitel školy