Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • SEZNAMKA 6AB

    • 21. 09 2021
SEZNAMKA 6AB

ŠESŤÁCI TRÉNUJÍ VZTAHY A SPOLUPRÁCI

V atmosféře, kdy situace s nemocí Covid-19 stále ještě není v naší zemi, ani nikde na světě, úplně pod kontrolou, se snažíme, aby se výuka v bánovské škole co nejvíce blížila předkovidovému normálu.

Jednou z prvních akcí, ke které se opět vracíme, je stmelování nově vznikajících žákovských kolektivů v šestých třídách speciálním dvoudenním mentorským tréninkem. Šesťácké stmelování je přítomno začátku školního roku v naší škole již mnoho let. Proč? Protože nám záleží na tom, aby se poznali navzájem žáci z Bánova, Suché Loze a Bystřice pod Lopeníkem uvnitř jednotlivých tříd 6. A a 6. B a zároveň se skamarádili i napříč ročníkem. Proto kombinujeme seznamovací hry a problémové úkoly jak pro izolované třídy, tak i pro společné zážitky všech šesťáků.

I touto aktivitou se dlouhodobě snažíme, aby se žáci, kteří ve škole prožijí prakticky půl dětství, na tomto místě cítili jako doma – v příjemném, bezpečném a podnětném prostředí.

Mentorsky stmelování na začátku školního roku 2021/2022 vede Mgr. Radek Masař – výchovný poradce ZŠ Bánov, plus Mgr. Ivana Mačková a Ing. Jana Borýsková, paní třídní učitelky šestek.

text: Vlastimil Ondra

fotografie z 20. 9. 2021 jsou ZDE


a video z 21. 9. 2021 je ZDE