Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • BATŮŽKOVÝ PROJEKT 5. A

    • 05. 11 2019
BATŮŽKOVÝ PROJEKT 5. A

Pouze týden stačil žákům 5. třídy na to, aby shromáždili 11 vybavených aktovek. Zapojili se tím do tzv. „batůžkového projektu“ mezinárodní organizace MARY’S MEALS, která se snaží konkrétní pomocí řešit otázku hladu dětí ve světě. Příležitost školu navštěvovat pro ně znamená jistotu každodenního nasycení a tím i otázku přežití.

Děvčata i kluci z páté třídy ochotně sbírali sešity, psací potřeby, základní oblečení a hygienické potřeby často do batohu nebo aktovky, ze které již vyrostli. Odměnou za prokázanou pomoc jim bylo vědomí, že díky nim se k dětem v africkém Malawi dostane dárek, který je často jejich prvním a posledním dárkem v životě.

Děti velmi zaujala i další myšlenka této organizace, a to, že cena takového stravování pro jedno dítě během celého školního roku je průměrně 421,- Kč. A to opravdu není moc peněz. Proto jsme se shodli na tom, že bychom v adventním nebo postním čase mohli uspořádat sbírku pro tento účel. Držte nám pěsti, ať se akce podaří! Více informací o této dobrovolnické organizaci najdete na: https://www.marysmeals.cz/. Další fotografie najdete na http://zsbanov.cz.w1.aspify.com/admin/content/gallery/edit/1023.

Mgr. Marie Gajdůšková, třídní 5. A