Základní škola Josefa Bublíka Bánov Základní škola Josefa Bublíka Bánov
  • INFORMACE PRO RODIČE A ŽÁKY

    • 27. 04 2020
INFORMACE PRO RODIČE A ŽÁKY

Vážení rodiče,
milí žáci ZŠ Bánov,

chceme Vás informovat, kde se k pondělí 27. 4. 2020 nacházíme:

1) VÝUKA NA PRVNÍM STUPNI
Čekáme na centrální pokyny ministerstva školství. Na jejich základě, po přihlédnutí k našim možnostem a podmínkám, budeme neprodleně informovat, jak bude organizace výuky od 25. 5. 2020 na naší škole probíhat, dokdy musíte dítě přihlásit apod.

Rodiče, děkujeme Vám za zpětnou vazbu a reakce, které jste poskytli třídním učitelům.

2) HODNOCENÍ ŽÁKŮ
Hodnocení bude samozřejmě vycházet především z on-line výuky. Učitelé sledují aktivitu svých žáků, plnění zadaných úkolů a úroveň komunikace ze strany žáka.

Pedagogický sbor dělá pravidelné on-line porady. Z vyjádření jednotlivých učitelů víme, že existují žáci, kteří málo nebo vůbec nekomunikují, málo nebo vůbec neodevzdávají úkoly, málo nebo vůbec se nepřihlašují na Moodle... Z toho vyvozujeme, že se tito žáci doma málo nebo vůbec nevzdělávají a hodnocení tomu bude odpovídat.

3) PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Věříme, že žáci, kteří se chtějí dostat na vybranou střední školu, se sami intenzivně připravují. Víme, že jejich učitelé jim zadávají úlohy navíc, zasílají přijímačkové testy, udělují dobré rady a návody.

Ale uvědomte si, žáci, že když chci studovat, musím pro to něco udělat. Nepočítejte s "nějakou nalejvárnou" pro deváťáky těsně před přijímačkami a připravujte se průběžně a pravidelně.

Víme, že tento způsob výuky není pro nikoho komfortní, ale snažme se z toho vykřesat maximum. Těšíme se, až se společně uvidíme v naší škole.

Sledujte, prosím, nadále stránky školy. Umisťujeme zde stále všechny podstatné informace.

S pozdravem

Mgr. Jiří Suchý
ředitel ZŠ Bánov